Bärens Hus ideell förening

Bärens Hus drivs av en ideell förening

Bärens Hus Ideell förening bildades hösten 2015. Syftet med föreningen är att tillvarata, utveckla, och visa upp bärens betydelsefulla roll i samhället, både historiskt och i framtiden.

Varför ett bärmuseum?
Enligt etablerade museer vi haft kontakt med så är ett museum över bärens betydelse för Sverige något som saknats.

Vill du stödja utvecklingen av Bärens Hus?
Stöd föreningens arbete genom att bli medlem. Fyll i formuläret , och ange Medlem som meddelande. Skriv gärna också om du vill bli aktiv samt Swisha din medlemsavgift.

Varmt välkommen önskar styrelsen genom
Bo Lundmark, ordförande

Bli medlem enkelt!

1. Swisha din medlemsavgift

Swisha: 123 314 33 02
100 kr / hushåll
200 kr / förening
300 kr / företag

2. Fyll i dina kontaktuppgifter

Om du inte har Swish går det bra med vanlig banköverföring. Ange då detta i formuläret så återkommer vi med bankgironummer. Ange ”Medlem” och ev förening/företag som meddelande.

Hör om bakgrunden till Bärens Hus

Se inslaget med Bo Lundmark ordförande Bärens Hus samt arkivbilder från kortfilmen ”I bärmarkerna” från 1941. SVT nyhetsinslag, 20 april 2020 av Viktor Lundmark (1:27)

Ansvariga på plats och för utställningen

Ansvariga i föreningen

Styrelsen 2020

Välkommen hit!

Roligt att du hittat hit till oss.

Vi vill gärna att du kommer tillbaka. Så skriv upp dig här så bjuder vi in till provning av bärprodukter, filmvisning, föredrag och annat festligt som händer i Bärens Hus eller här på vår hemsida.